
Google ChromeOS، که قبلاً Chrome OS بود، یک سیستم عامل سبک وزن ( سیستم عامل ) است که بر روی ChromiumOS ساخته شده است، یک سیستم عامل منبع باز که پایه کد مشابهی با ChromeOS دارد. ChromeOS به حدود یک چهارم فضای دیسک ویندوز 11 نیاز دارد و می تواند در چند ثانیه راه اندازی شود.
در جولای 2009، گوگل کد منبع ChromeOS را به عنوان بخشی از پروژههای Chromium منتشر کرد، پروژهای که بر توسعه مرورگر Chromium و سیستم عامل ChromiumOS نظارت دارد. ChromiumOS و بهعلاوه ChromeOS بر روی هسته لینوکس ساخته شدهاند و میتوانند روی پردازندههای Intel x86 و Arm اجرا شوند . کد منبع ChromiumOS را می توان به صورت رایگان بارگیری کرد و تحت مجوز توزیع نرم افزار Berkeley در دسترس است .
از آنجایی که ChromeOS همان پایه کد ChromiumOS را به اشتراک می گذارد، ChromeOS تا حدی منبع باز در نظر گرفته می شود. با این حال، ChromeOS همچنین دارای ویژگیهایی است که در ChromiumOS در دسترس نیستند، مانند بوت تأیید شده و بازیابی آسان. این ویژگیها توسط گوگل نگهداری میشوند و اختصاصی در نظر گرفته میشوند. ChromeOS همچنین قابلیتهای دیگری را ارائه میکند که ChromiumOS از آنها پشتیبانی نمیکند، مانند قابلیتهای سلولی و مجموعه کلیدهای API خودش .
Google کد منبع ChromeOS را برای دانلود در دسترس قرار نمی دهد . کاربران فقط می توانند کد منبع ChromiumOS را دانلود کنند. در واقع، کاربران نمی توانند ChromeOS را به هر شکلی دانلود کنند. گوگل در عوض با سازندگان تجهیزات اصلی - از جمله Acer، Asus، Hewlett Packard، Lenovo و Samsung - که دستگاههای سختافزاری بهینهسازی شده برای سیستم عامل میسازند، شریک میشود. تنها راه برای دریافت ChromeOS این است که دستگاهی را خریداری کنید که سیستم عامل آن قبلاً روی آن نصب شده است، مانند Chromebook Samsung یا Lenovo.
ChromeOS بهروزرسانیهای خودکار را در پسزمینه با کمترین اختلال دریافت میکند. ویژگی بهروزرسانی خودکار به Google اجازه میدهد بهروزرسانیهای ایمن را در فواصل زمانی منظم به دستگاه ChromeOS ارسال کند. زمانی، صاحبان دستگاه نمیتوانستند از بهروزرسانی خودکار سیستمهایشان جلوگیری کنند. با این حال، گوگل اکنون کنترل بیشتری بر روند به روز رسانی به کاربران و مدیران می دهد.
اجرای برنامه ها در ChromeOS
هنگامی که دستگاههای ChromeOS برای اولین بار منتشر شدند، تنها نرمافزاری که میتوانستند به صورت محلی اجرا کنند، مرورگر کروم بود. با این حال، کاربران اکنون گزینه های بیشتری برای اجرای برنامه ها دارند، اگرچه بیشتر تمرکز بر روی مرورگر باقی می ماند.
کروم محیط پیچیده ای را برای اجرای مجموعه گسترده ای از برنامه های وب فراهم می کند، که یکی از دلایلی است که کروم ادعا می کند چنین سهم قابل توجهی از بازار مرورگرها را دارد. طبق آمار Statcounter GlobalStats، تا دسامبر 2023، سهم گوگل کروم در بازار جهانی 64.73 درصد است. به دلیل محبوبیت این مرورگر، بسیاری از برنامه های کاربردی وب اکنون به طور خاص برای کروم ساخته شده اند یا برای کروم بهینه شده اند، به همین دلیل است که ممکن است در مرورگرهای دیگر آنطور که انتظار می رود کار نکنند.
علاوه بر برنامههای وب استاندارد، ChromeOS از برنامههای وب پیشرو (PWA) نیز پشتیبانی میکند، نوع خاصی از برنامه وب که بسیار شبیه برنامههای دسکتاپ سنتی عمل میکند، با این تفاوت که PWA با فناوریهای وب ساخته شدهاند. کاربران میتوانند PWA را مانند برنامههای دسکتاپ نصب کنند، از طریق راهانداز ChromeOS به آنها دسترسی داشته باشند، برنامهها را به قفسه سنجاق کنند و فایلها را مستقیماً از داخل برنامه باز کنند. علاوه بر این، بسیاری از این اپلیکیشن ها از استفاده از قابلیت های لمسی دستگاه پشتیبانی می کنند و حتی می توان برخی از آنها را با قلم استفاده کرد.
کاربران ChromeOS همچنین میتوانند از مجموعه بزرگ افزونههای موجود در Chrome بهره ببرند. برنامه های افزودنی در ارتباط با مرورگر کار می کنند تا قابلیت های آن را گسترش دهند. هنگام ساخت برنامههای افزودنی، توسعهدهندگان از API برنامههای افزودنی Chrome استفاده میکنند که فضای نامی را ارائه میکند که شامل روشها و ویژگیهایی برای تعریف عملکرد است. کاربران میتوانند افزونهها را در فروشگاه وب Chrome بیابند، که آنها را در دستههایی مانند بهرهوری، ابزارهای توسعهدهنده، دسترسی و اجتماعی و ارتباطات سازماندهی میکند.
علاوه بر استفاده از برنامهها و برنامههای افزودنی وب، کاربران اکنون میتوانند برنامههای Android را نیز در دستگاههای ChromeOS خود نصب کنند. در سال 2016، گوگل فروشگاه Google Play را به سیستم عامل معرفی کرد و به کاربران این امکان را داد تا همان برنامههایی را که روی دستگاههای ChromeOS خود اجرا میکردند، اجرا کنند.
اضافه شدن برنامههای اندروید یکی از مهمترین نقاط عطف در تاریخ ChromeOS بود. اگرچه همه برنامه ها برای محیط ChromeOS مناسب نبودند، اما بسیاری از آنها مناسب بودند و Google به طور پیوسته پشتیبانی خود را از برنامه های Android بهبود می بخشد. این سیستمعامل اکنون نسخه کامل چارچوب Android را اجرا میکند، و این امکان را برای توسعهدهندگان فراهم میکند که یک بسته بسته Android بسازند و آن را برای کار بر روی دستگاههای ChromeOS تغییر دهند.
گوگل همچنین اجرای برنامه های لینوکس را در دستگاه های ChromeOS امکان پذیر می کند. این قابلیت در درجه اول توسعه دهندگانی را هدف قرار می دهد که می خواهند برنامه های لینوکس را برای توسعه در کنار برنامه های ChromeOS خود میزبانی کنند. هنگامی که کاربران این ویژگی را فعال می کنند، ترمینالی نصب می شود که به آنها اجازه می دهد ابزارهای خط فرمان را اجرا کنند. آنها همچنین میتوانند رابطهای کاربری گرافیکی مانند محیطهای توسعه یکپارچه را نصب کنند که در لانچر در کنار سایر برنامههایشان نشان داده میشوند.
کاربران در تنظیمات سازمانی همچنین میتوانند برنامههای Windows را در دستگاههای ChromeOS خود اجرا کنند. یکی از راه هایی که آنها می توانند این کار را انجام دهند نصب Parallels Desktop برای ChromeOS است. Parallels Desktop یک محیط مجازی برای اجرای سیستم عامل ویندوز و برنامه ویندوز فراهم می کند. گزینه دیگر برای کاربران سازمانی ، پلتفرم تحویل برنامه مجازی Cameyo است که اکنون در ChromeOS ادغام شده است. این پلتفرم برنامه های ویندوز را به صورت PWA اجرا می کند و به آنها اجازه می دهد در کنار انواع دیگر برنامه ها وجود داشته باشند.
مزيت os choromeچيه؟
مانند تلفنهای Android، اکثر دستگاههای سیستمعامل Chrome که در سال ۲۰۱۷ یا پس از آن منتشر شدند، به فروشگاه Google Play دسترسی دارند . این بدان معناست که اکثر برنامههایی که میتوانید در تلفن اندروید خود دانلود و اجرا کنید، در سیستمعامل Chrome نیز موجود هستند . با این حال، به خاطر داشته باشید که همه این برنامه ها برای سیستم عامل کروم بهینه نشده اند. میتوانید از آنها در قالب صفحه گوشی استفاده کنید، که فقط بخشی از صفحه نمایش Chromebook را اشغال میکند .
سیستم عامل کروم در مقابل مرورگر کروم: چه تفاوتی دارد؟

مرورگر کروم گوگل به شما امکان دسترسی به وب را می دهد و تقریباً در همه پلتفرم ها از جمله ویندوز، macOS و اندروید یکسان عمل می کند. رقبای آن عبارتند از مرورگرهایی مانند فایرفاکس، اپرا، مایکروسافت اج و بریو و بسیاری دیگر. با توجه به StatCounter ، کروم در حال حاضر محبوب ترین مرورگر در سطح جهان است، با سهم بازار حدود 65٪ (همه پلتفرم ها روی هم).
برخی می گویند سیستم عامل کروم چیزی بیش از یک مرورگر شکوهمند نیست.
از سوی دیگر، سیستم عامل کروم سیستم عاملی است که کروم بوک ها را درست مانند ویندوز و macOS قدرت می دهد. این مرورگر با نصب مرورگر گوگل کروم ارائه می شود که می توانید از آن برای دسترسی به وب استفاده کنید، اما نرم افزارهای دیگری را نیز در کنار آن بسته بندی می کند. این سیستمعامل بر اساس سادگی طراحی شده است، بنابراین ویژگیهای اضافی زیادی وجود ندارد که از راهاندازی مرورگر کروم و گشت و گذار در وب استفاده کنید.
به دلیل سادگی، برخی از سیستم عامل کروم به عنوان چیزی بیش از یک مرورگر شکوهمند یاد می کنند. در حالی که ممکن است سالها پیش اینطور بوده باشد، اما دیگر درست نیست، عمدتاً به دلیل پشتیبانی از برنامههای اندروید، نرمافزار لینوکس و سایر عملکردهای آفلاین مانند ویرایش اسناد.
مدیریت دستگاه ChromeOS چه کاری می تواند برای شما انجام دهد ؟
كاركردن آسان کارمندان با OS
کارمندان جدید دستگاههای از قبل پیکربندیشده را سریع به مکانشان ارسال میکنند و میتوانند به راحتی خطمشیها، تنظیمات و سفارشیسازیهای ChromeOS را با راهنمای مرکز سفر کاوش کنند.


مديريت آسان
با خط مشیهای پیشفرض توصیهشده توسط Google و قوانین سفارشیشده، رهبران فناوری اطلاعات میتوانند از مدیریت دستگاه ChromeOS برای تنظیم سریع و آسان کنترلهای هوشمندی که نیازهای تجاری منحصربهفردشان را برآورده میکنند، استفاده کنند.
پشتيباني كارشناسان OS
با اطمینان از هر کجا در فضای ابری کار کنید. مدیریت دستگاه ChromeOS به شما امکان میدهد در هر زمان به تیمی از متخصصان Google دسترسی داشته باشید که آماده پاسخگویی به هر سؤالی هستند. به علاوه، شرکای ChromeOS آماده ارائه پشتیبانی سخت افزاری و تعمیرات هر زمان که شما نیاز داشته باشید، هستند.
