رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری ارائه خدمات محاسباتی بر اساس تقاضا مانند سرورها، ذخیره سازی، پایگاه های داده، شبکه، نرم افزار و تجزیه و تحلیل است. ذخیره سازی مبتنی بر ابر به جای نگهداری فایل ها در یک هارد دیسک اختصاصی یا دستگاه ذخیره سازی محلی، ذخیره سازی از راه دور را امکان پذیر می کند. رایانش ابری یک گزینه محبوب برای افراد و مشاغل است که امکان صرفه جویی در هزینه، افزایش بهره وری، سرعت و کارایی، عملکرد و امنیت را فراهم می کند.

ذخیره سازی داده ها
رایانش ابری به این معنی است که داده ها از راه دور در فضای ابری یا فضای مجازی ذخیره می شوند. شرکتهایی که خدمات ابری ارائه میکنند، کاربران را قادر میسازند تا فایلها و برنامهها را روی سرورهای راه دور نگه دارند و از طریق اینترنت به همه دادهها دسترسی داشته باشند. داده ها، کار و برنامه های یک فرد یا شرکت از هر دستگاهی که به اینترنت متصل است در دسترس است.
رایانش ابری می تواند هم عمومی و هم خصوصی باشد. سرویس های ابری عمومی خدمات خود را از طریق اینترنت با پرداخت هزینه ارائه می کنند. سرویس های ابری خصوصی فقط به تعداد معینی از افراد خدمات ارائه می دهند. این سرویس ها سیستمی از شبکه ها هستند که خدمات میزبانی شده را ارائه می کنند. یک گزینه ترکیبی نیز وجود دارد که ترکیبی از خدمات عمومی و خصوصی است.
خدمات ابری
- ایمیل
- ذخیره سازی، پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات
- ایجاد و آزمایش برنامه ها
- تجزیه و تحلیل داده ها
- پخش صدا و تصویر
- ارائه نرم افزار در صورت تقاضا
انواع رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری به توسعهدهندگان و بخشهای فناوری اطلاعات این امکان را میدهد تا بر روی آنچه که مهمتر است تمرکز کنند و از کارهای غیرمتمایز مانند تدارکات، نگهداری و برنامهریزی ظرفیت اجتناب کنند. با افزایش محبوبیت رایانش ابری، چندین مدل مختلف و استراتژیهای استقرار برای کمک به رفع نیازهای خاص کاربران مختلف پدیدار شدهاند. هر نوع ازسرویس ابریو روش استقرار، سطوح مختلف کنترل، انعطاف پذیری و مدیریت را در اختیار شما قرار می دهد. درک تفاوتهای بین مدلهای رایانش ابری سنتی - زیرساخت بهعنوان سرویس (IaaS)، پلتفرم بهعنوان سرویس (PaaS)، و نرمافزار بهعنوان سرویس (SaaS) - و اینکه چه استراتژیهای استقراری میتوانید استفاده کنید، میتواند به شما در تصمیمگیری مجموعهای از خدمات کمک کند. مناسب برای نیازهای شما در حالی که صنعت به طور سنتی از عباراتی مانند IaaS، PaaS و SaaS برای گروه بندی سرویس های ابری استفاده می کند، در AWS ما بر روی راه حل هایی برای نیازهای شما تمرکز می کنیم که می تواند انواع خدمات را در بر بگیرد. این صفحه از گروه بندی خدمات سنتی IaaS، PaaS و SaaS استفاده می کند تا به شما کمک کند تصمیم بگیرید کدام مجموعه برای نیازهای شما و استراتژی استقرار مناسب برای شما مناسب است.

انواع پلتفرم رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری سیستمی است که عمدتاً از سه سرویس تشکیل شده است: نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)، زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) و پلت فرم به عنوان یک سرویس (PaaS).
- نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) شامل صدور مجوز یک برنامه نرم افزاری به مشتریان است. مجوزها معمولاً از طریق یک مدل پرداختی یا بر حسب تقاضا ارائه می شوند. این نوع سیستم را می توان در Microsoft Office 365 یافت.
- زیرساخت به عنوان یک سرویس (IaaS) همه چیز را از سیستم عامل گرفته تا سرورها و ذخیره سازی از طریق اتصال مبتنی بر IP به عنوان بخشی از یک سرویس درخواستی ارائه می دهد. مشتریان نیازی به خرید نرم افزار یا سرور ندارند و در عوض این منابع را در یک سرویس برون سپاری و درخواستی تهیه می کنند. از نمونه های معروف سیستم IaaS می توان به IBM Cloud و Microsoft Azure اشاره کرد.
- پلتفرم به عنوان یک سرویس (PaaS) پیچیده ترین لایه از سه لایه محاسبات مبتنی بر ابر در نظر گرفته می شود. PaaS شباهت هایی با SaaS دارد، اما به جای ارائه نرم افزار به صورت آنلاین، بستری برای ایجاد نرم افزار ارائه شده از طریق اینترنت است. این مدل شامل پلتفرم هایی مانند Salesforce.com و Heroku است.
مزایا و معایب رايانش ابري
به لطف محاسبات ابری، کاربران می توانند ایمیل خود را در هر رایانه ای بررسی کنند و با استفاده از سرویس هایی مانند Dropbox و Google Drive فایل ها را ذخیره کنند.67رایانش ابری به کاربران امکان می دهد از موسیقی، فایل ها و عکس های خود نسخه پشتیبان تهیه کنند . زمانی شرکت ها ملزم به خرید، ساخت و نگهداری فناوری و زیرساخت های پرهزینه مدیریت اطلاعات بودند. شرکتها میتوانند مراکز پرهزینه سرور و بخشهای فناوری اطلاعات را با اتصالات اینترنتی سریع تعویض کنند، جایی که کارمندان برای تکمیل وظایف خود به صورت آنلاین با ابر تعامل دارند.
ساختار ابری باعث صرفه جویی در فضای ذخیره سازی روی دسکتاپ یا لپ تاپ می شود. همچنین به کاربران اجازه میدهد نرمافزار را از طریق وب بهجای روشهای سنتیتر و ملموستر شامل دیسکها یا درایوهای فلش ارتقا دهند . با این حال، امنیت یک نگرانی است، به ویژه برای سوابق پزشکی و اطلاعات مالی.
در حالی که مقررات خدمات رایانش ابری را مجبور میکند تا اقدامات امنیتی و انطباق خود را تقویت کنند، این موضوع همچنان ادامه دارد. رمزگذاری معمولا برای محافظت از اطلاعات حیاتی استفاده می شود. سرورهایی که توسط شرکتهای رایانش ابری نگهداری میشوند ممکن است قربانی بلایای طبیعی، باگهای داخلی و قطع برق شوند. مانند هر فناوری دیگری، با دسترسی بسیاری از افراد و دستکاری اطلاعات از طریق یک پورتال، اشتباهات می توانند در کل سیستم منتقل شوند.
چه شركت هايي خدمات ابري را ارائه مي دهند؟
آیا رایانش ابری ایمن است؟
امنیت ابری به تلاش هایی برای محافظت از دارایی های دیجیتال و داده های ذخیره شده در سرویس های مبتنی بر ابر اشاره دارد. اقدامات برای محافظت از این داده ها شامل مجوز دو عاملی (2FA)، استفاده از VPN، توکن های امنیتی، رمزگذاری داده ها و خدمات فایروال و غیره است.
هک ابری چیست؟
هک ابری زمانی است که یک حمله سایبری پلتفرمهای خدمات مبتنی بر ابر، مانند خدمات محاسباتی، سرویسهای ذخیرهسازی یا برنامههای میزبانی شده را هدف قرار میدهد.